Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Мнения
Наука
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 13:01 19.04.24 
Клубове/ Хоби, Развлечения / Оръжия Пълен преглед*
Информация за клуба
Тема Газово оръжие? Малко реализъм!
Автор user256 (непознат )
Публикувано02.03.04 03:01  



Здравейте! Дойдох тук, за да видя нечие друго мнение за газовите оръжия и бях изненадан от некадърността на много хора, чиито мнения четох и затова искам да предпазя "обикновения" човек от ширещите се тук заблуждения относно това оръжие:
Четох тук там, че току виж оня, дето си му извадил желязото, извади нещо по-сериозно... хора, не бъдете толкова плоскоумни! Нима както си се забавляваш в дискотеката, като излезеш навън, ще те чака армия? Освен, разбира се, ако не си си го заслужил. В болшинството от случаите хората биват нападнати от група роми(на чист български- !МАНГАЛИ!), гаменчета, квартални "биячи", компании и същите, в пияно състояние. В 90% от случаите са невъоръжени, а в останалите най-много да са измъкнали ножа на дядо си(ловджия, примерно). И тей, вървиш по улицата или каквото щеш правиш и се оказваш обграден от 5 човека които не толкова учтиво те съветват да извадиш портфейла, ДжиСиЕма и там каквото си имаш. Добре, драги ми приятели стрелци? Ако наистина сте такива в този клуб, а не 18 годишни маниачета на тема кЪнтЪр страйк, какво бихте направили? Бихте решили проблема с един празен изстрел с пистолет(според мен не много голяма част от населението, в момент на паника би преценила модела и вида, газов или боен и сериозността ви в момента), или бихте създали 5 часа работа на патолозите(да речем, по час на труп)? Дали в съда някой от вас ще успее да обоснове осигуряването на билет за отвъдното на 5 човека заради един глупав телефон или "накърняване на личното достойнство"?

Според мен единствените 2 варианта "да ти извадят истинския макаров и да те очистят" са или да си сериозно намесен в нещо- ако си пласьор на хероин и правиш дъмпинг на пазара, и гранатомет няма да ти свърши работа; щом някой си е нарочил да те убие, ще го направи- примери с лопата да ринеш. Другия вариант е да имаш наистина лош късмет и да попаднеш на някое мамино синче или девойче, което е откраднало на тати пищова и безразсъдно ще ти надупчи тиквата(ако те уцели, при повече късмет ще имаш изгаряне от барута :)) Та така де, искам да ви кажа че като си навлечете неприятности на главата- нали знаете приказката- бог високо, цар далеко- отбранителната система варира от "интелигентни свръхмодерни оръжия", които някои от тук се хвалят, че имат или са стреляли(в някое пътуване из сънищата си) до случайния винкел или камък или тояга на пътя, в парка, край блока и т.н(повярвайте, гениалността на човека е изумителна в някои моменти- уверявам ви, че и врата от пощенска кутия е много добър неутрализатор на "лошите").

Според моите представи, нещата, които трябва да се предприемат, зависят именно от гореспоменатите 2 ситуации:
Чиста самозащита- вървиш си из парка(да речем 23:30), уличните лампи естествено греят чак на 100-200 метра и както 2ма си вървят успоредно на теб, изведнъж се оказваш обграден от още 2ма. Според мен адекватното поведение е следното: Първо човек трябва да е наясно със себе си- какво може да искат от теб, какво имаш(пари, часовник, телефон, дискмен... ако си момиче, ситуацията може да стане по-сложна и по-динамична). Обикновено нападателите ще увъртат първите минути че им трябва цигара примерно, или пари "назаем". В общи линии трябва да разбереш какво искат от теб и дали си струва да им го дадеш и какво рискуваш- ако са 15 човека и искат 2та лева, които имаш, ситуацията е много лоша, ако ще и граната да имаш, щото 15 човека трудно може да се повалят ако ти се нахвърлят. Ако имаш обаче скъп телефон, златен пръстен, заплатата, която не си могъл да изпиеш щото е свършила водката в дискотеката, трябва явно нещата да опрат до "кой е по, по и най".
В тоя случай нещата са прости- всичко опира до психология и тук физическите наранявания нямат нищо общо. Ако не са ти извадили пищов вече, дръпваш се така, че да не може да те достигнат, вадиш газовия и стреляш във въздуха. Ако някой от тук може в тъмна нощ да познае, че е газов, му свалям шапка- аз бих се притеснил меко казано, ако рекетирам някого с нож в ръка и той гръмне пред мен с каквото и да било, ако ще да е ОСА. Така, че драги читатели, не мисля че кварталните гаменчета са толкова големи експерти, за да могат по черния силует и "характеристиката на звука и пламъка на изстрела" да направят заключение за оръжието. Оттук произлизат 3 ситуации, независимо с какво си ги "стреснал"
Най-злополучния вариант- чуваш втори изстрел, само че не от твоя пищов и усещаш как съзнанието и усещанията ти се притъпяват, и ако имаш късмет следващото видяно нещо ще е тавана на интензивното. Именно тук човек трябва да си направи равносметка дали си струва да се рискува- риск винаги има- те няма да стрелят след като видят дали имаш ОСА, боен или газов пистолет или шокова палка, или граната- ще стрелят в мига в който бъркаш и почваш да вадиш нещо изпод дрехите си.
Следващия вариант- това са глупавите и/или пияни компании от раперчета, дискотечни тинейджери и т.н., които след този изстрел биха изкрещяли "има оръжие" и биха се опитали да ти се нахвърлят, изобщо не съзнавайки опасността в която се поставят(а именно въпроса, който вие карате хората тук да си задават- ми ако онзи не е гръмнал с газов ами с боен пищов?). В тоя случай, бягаш- можеш за всеки случай да ги откажеш от бъдещи подобни действия и да им влееш акъл в главите като изпразниш половината пълнител срещу тях, можеш и директно да се изпариш, но аз бих проявил малко агресия честно казано. Тук, ако са 1-2ма, биха стигнали 3-4 изстрела в интервал от 2-3 секунди. ако са 15 човека и си полуобграден, стреляш напосоки(естествено срещу тях, не зад гърба си или по чайките и гълъбите) десетина пъти, като по същото време пристъпваш назад и се прибираш в къщи по най-заобиколния начин и възможно с най-бърза крачка за да не ти се натресат някой път да ти се реваншират пред дома ти. Тук такситата вършат идеална работа.
Най-благоприятния вариант е да чуеш крясъци и да видиш как компанията се разбягва напосоки. Но това в никой случай не трябва да те окуражава да седнеш на пейката, да духнеш в дулото като каубой и да си починеш, щото могат да решат да се върнат- всеки с по още 5-10 човека с тояги, дъски, тръби, винкели и колове и тогава и наш великий Калашников няма да те спаси. Особено ако са цигани.
Между другото, можеш, ако нямаш време или ако си вече прекалено настървен, директно да ги изпаткаш без предупредителен изстрел. По метода или всичко или нищо :) И естествено, в реда на нещата, пак се изнизваш, докато не са се свестили или не са те запомнили.

Другия вариант е същия сценарии, но не за пари, а за момиче примерно, да се разиграе пред дискотека- нали знаете- глупавото клише "я ела да се оправим отвън", заради което много хора са си патили от мои познати, въоръжени с така наречените от някой хора "газови боклуци". Тук сценария е прост- трябва да са изключително пияни, прости, безотговорни, дрогирани(и изобщот всичко, което е недопустимо за издаването на разрешително за оръжие), за да ти извадят сериозен пищов и да започне престрелка в или пред дискотека. Общо взето развитието е като при горния вариант само че там можеш да влачиш реакциите си за 20-30 секунди докато в случая сцената трябва да е приключила максимум за 20 секунди, като главната цел е да си намериш прикритие щото вече като са 50 човека, все някой може да изнамери някой стар макаров с изтрити номера. Нека сме си наясно обаче- такава ситуация, поне в БГ, още не ми е известна- все пак за да имат оръжие, трябва да не са влизали в дискотеката, най-много да са с някоя ОСА щото не се откриват на детектора(личен опит :)). Между другото, тук малко ще агитирам да не ходите по такива места сами или с гаджето ами само с големи компании, щото това им мразя на дискотеките- някви пияни говеда си мислят, че са велики и само се чудят как да стане боя.

Сега се сетих за един вариант, който вероятно засяга доста от хората, говорили ЗА бойните и плюещи газовите. Както споменах, ако си наркодилър или някой далавераджия, вече нещата се променят- както се казва- закона на мафията не е ч*кия като държавния- там няма невинен до доказване на противното- БАМ! куршума и толкоз- по бързото производство :) И с право, затова мафията си е толкова организирана и безотказна. То който се е замесил в тези среди, и калашник да има, ще му намерят цаката рано или късно. Така че правете разлика- много рядко, да не кажа никога, ще се случи на един... даскал по математика примерно, или на един средностатистически тиинейджър, да го спре черно БМВ и да му опрат дулото в челото- тва по филмите може, ама тук- за какво- да му вземат маратонките Адибас ли? Или дневника на даскала. Просто някои от коментарите тук са толкова абсурдни, че едва ли не кварталното цигле ще ми извади магнум :)

И най-накрая, да напиша това за което почнах статията(доскучах ви нали :))... въпросът е- без пистолет, с палка, с оса, с газов, с боен, или с калашник?

Без пистолет- абе... както и да си го кривя на душата- не ми се нрави- случвало ми се е, преди да ми стане навик да ходя винаги с осата в едната ръка и с газовия от време на време, да са ме рекетирали веднъж дваж и... не е за 2та кирливи лева, не е за боя дето стана за нищо и дето все пак 1 на 6 човека- не е като по американските филми, поне аз не съм там, супер екшън героя. За това ми е кофти, че се чувствах безпомощен в тая ситуация и "приятелите" дето бяха с мен май повече ги беше страх от мен даже, въпреки че избягаха и ме заеб@ха... както и да е, според мен не сме в подходящо време и положение да ходим с парите доколкото ги имаме в джоба и да ни е страх че кварталните гаменчета може да им скимне нещо.

Палка- че върши работа, върши, само че има недостатъци- първо- ако те проверят куките, както ми се е случвало нееднократно, се чувстваш гузен и даваш дълги и широки обяснения, че е за самозащита, и им обясняваш културно че не си от тези, срещу които си тръгнал да се защитаваш. Второ- заема място- зимата в якето, ама лятото под мишница е неудобно. И най-важното- не всеки има смелостта и умението да създаде работа на личния стоматолог на нападателя с един замах. Освен туй, може да се престараеш по стечение на обстоятелствата и да го пребиеш прекалено много. Другото неприятно нещо е, че се бавиш- рискуваш да те запомнят и да имаш още срещи с тях.

ОСА- моят най-добър приятел- винаги до мен, винаги на разположение- както се казва- приятел в нужда се познава. От към ефективност е безгрешна гадинката, компактна и т.н. Единственият недостатък, именно заради коийто избрах газовия е, незначителния размер- ми тей сме ний мъжете- мерим си ги кой е с по-голям- едно е да извадиш джобна чикийка, друго е да му сложиш на челото един голям пищов, бил той газов или не- бас държа че това ще е последното нещо за което би мислил той. Според мен или Осичката или лютия спрей трябва да са ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ във всяка дамска чантичка.

Газовия- Като ниво на атака- същото като осата, само дето има още 9 патрона и всява респект. Този термин даже в закона го има и е много подходящ- да респектираш нападателя е точно празния изстрел във въздуха- един вид му казваш "я пак си помисли с кого си имаш работа!" Има доста причини да се спреш на този избор- можеш да поразиш няколко човека едновременно, не застрашаваш живота им в повечето случай, което ти спестява евентуално ходене на топло.

Бойния- съвсем честно бих си признал, че ме е страх, и всеки, който е на друго мнение, според мен трябва да му бъде отнето незабавно оръжието. Смисълът е, че всеки, в пристъп на стрес би направил някоя глупост и точно от това ме е страх. Да не те е страх от това е безотговорно. Представям си следната ситуация- пак някой квартален келеш се прави на интересен обаче хем преди това съм се скарал с гаджето, хем ме е хванала да изневерявам, хем ми е кофти ден и онзи изведнъж тръгва да ме напада с нож. В стресовата ситуация не забелязвам, че 10те патрона от пълнителя са някъде далеч из храстите в парка, а гилзите дрънкат по земята и оня вече не е оня ами е купчина смляно месо и карантия. После върви обяснявай на съдията че едва ли не е е насочил танк срещу тебе. Въпреки че закона оневинява поведението на стрес, заседателите няма да са очаровани от постъпката. Друг вариант е, като в оная статия преди време- пищова в най неподходящия момент гръмва и за разлика от газовия, вместо да видя как е останала оскъдна част от крачола ми, някой се строполява на земята. Все пак има разлика, има и риск- дет се вика празна пушка веднъж гърми. Иначе може би има смисъл от една такава играчка под възглавницата та да посрещнем подобаващо неканените гости. Но иначе за всекидневно носене- тогава вътрешно знаеш, че чакаш да ти го нанижат, ама в такъв случай си помисли, че има и по-специални оръжия от обсъжданиет тук- а именно далекобойни пушки, карабини, снайпери и т.н.

Между другото, един много полезен съвет- това което казах за газовото оръжие важи за самозащита. Това оръжие е направено за самозащита. Да напрадаш с газов пистолет е безразсъдно, тъпо и рисковано- тогава вече наистина не знаеш какво може да ти се случи. Затова, каквото и да правите, има една статия която описва много добре събитията- "единственото нещо, което хората знаят по-малко от сериозността на вредите, които огнестрелното оръжие може да причини, е изключително малкото време, за което може да се стигне до тези много лоши последици".

Като последно нещо ще кажа, че би било хубаво тук да давате мнения за различните марки газови пищови, с които сте се сблъсквали- цени, качества, за да знаят хората към какво да се насочат. Аз лично не съм много наясно с търговията и състоянието на цените в момента, тей че не мога да дам мнение. До скоро и се надявам че съм бил полезен с нещо.



Цялата тема
ТемаАвторПубликувано
* Газово оръжие? Малко реализъм! user256   02.03.04 03:01
. * Газово оръжие? Пълен тъпизъм!!! iosarian   02.03.04 08:02
. * Лелее ДoнKиkoт   02.03.04 11:11
. * Мнение нановак XRP   02.03.04 11:53
. * Не си новак ти, Уайът Хърпе! ДoнKиkoт   02.03.04 11:56
. * Re: Мнение нановак ®   03.03.04 17:34
. * Mnoogo realizam.. Zmiata_   02.03.04 13:10
. * Re: Газово оръжие? Малко реализъм! Tempo   02.03.04 17:02
. * Малииии! motkasht se   02.03.04 19:34
. * ХААААААХАХАХАХАХАХАХАХАХАХААААА ДoнKиkoт   02.03.04 20:11
. * Edna stara kitaiska pogovorka i ot men Steyr   02.03.04 20:34
. * Re: Edna stara kitaiska pogovorka i ot men motkasht se   02.03.04 21:28
. * Усърчо майка ..... iosarian   03.03.04 00:00
. * Re: Усърчо майка ..... Yank1911   03.03.04 01:54
. * Патетично и жалко user256   03.03.04 15:53
. * Re: Патетично и жалко Cтиви Уoндъp   03.03.04 16:30
. * Re: Pathetic indeed Yank1911   03.03.04 20:27
. * В тъга се потопи моето сърце... Set   03.03.04 22:21
. * Ujas SlG226   06.03.04 05:17
. * Re: Газово оръжие? Малко реализъм! 9x19MM   06.03.04 16:14
. * 3 в главата,5 в гърдите - егати реализма!! hitman47   06.03.04 18:05
. * Газово оръжие? Много реализъм! Rutcho   06.03.04 18:29
. * Имам некой възражения...........??? QUATRO   06.03.04 21:31
. * Абе, Doctor_Makarov   07.03.04 21:41
. * Re: Абе, helminth   10.03.04 22:09
. * Re: Абе, Cтиви Уoндъp   11.03.04 12:19
. * малко уточнение относно същноста на паразита.. iosarian   13.03.04 17:24
. * Re: Газово оръжие? Малко реализъм! LookAt   14.03.04 12:53
Клуб :  


Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2024 Dir.bg Всички права запазени.